Powered By Blogger

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σχεδιάζει νέες κινήσεις και εξαγορές η RF Energy



Κοντά στην απόκτηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 75MW με άδειες εγκατάστασης, τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται μέσα στο 2011 βρίσκεται η εταιρεία RF Energy των Γ. Φειδάκη και Β. Ρέστη.

Εξελίξεις για το θέμα της εξαγοράς αναμένονται τις επόμενες ημέρες ενώ εντός του Νοεμβρίου αναμένεται η έναρξη κατασκευής τριών αιολικών πάρκων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 36MW στην Αργολίδα. Πρόσφατα η RF Energy δραστηριοποιήθηκε και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα και κατέθεσε 3 αιτήσεις για την κατασκευή εργοστασίων σε Κιλκίς και Βοιωτία.

Η ναυαρχίδα όμως, της εταιρείας είναι το φιλόδοξο έργο των αιολικών πάρκων στην Εύβοια, συνολικής ισχύος 531 MW. Η ενέργεια των αιολικών πάρκων θα μεταφερθεί στην Αττική μέσω υποθαλάσσιας γραμμής μεταφοράς συνεχούς ρεύματος HVDC. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η R.F. Energy σχεδίασε τη γραμμή μεταφοράς με γνώμονα τις ανάγκες διασύνδεσης του νησιού και όχι την εξυπηρέτηση των δικών της αναγκών μόνο. Με αυτό τον σχεδιασμό, η γραμμή μπορεί να μεταφέρει την ενέργεια και των υπολοίπων παραγωγών που πρόκειται να αναπτυχθούν στο νότιο τμήμα του νησιού.

Τα 300 ΜW περίπου του έργου, πρόκειται να πάρουν το «πράσινο» φως από την ΡΑΕ μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ και τα υπόλοιπα πρόκειται να εξεταστούν εντός του 2011. Η εξέλιξη αυτή έχει φέρει χαμόγελα αισιοδοξίας στην R.F. Energy, η οποία δουλεύει ασταμάτητα για τον επιστημονικά και τεχνικά άρτιο σχεδιασμό των πάρκων. Η κατασκευή των αιολικών πάρκων πρόκειται να διαρκέσει τρία χρόνια (από το 2012 έως το 2014), ενώ η R.F. Energy έχει εξασφαλίσει την ενοικίαση των απαιτούμενων εκτάσεων και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Με την έντονη δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ιδρύθηκε μόλις το 2006 η R.F. Energy αναδεικνύεται σε μία από τις ανερχόμενες εταιρίες στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το χαρτοφυλάκιο της ελληνικής εταιρείας ξεπερνά τα 630 MW.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου