Powered By Blogger

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ



Συνάδελφοι –σες,
Μια ελπίδα υπάρχει να καταφέρουμε να αποκρούσουμε τις επιθέσεις που δεχόμαστε, να εναρμονιστεί η χώρα μας με την τρίτη επιλογή της Οδηγίας 72 και να μπουν οι διασφαλίσεις που ζητάμε για τους εργαζόμενους της Μεταφοράς και της Διανομής, και αυτή είναι ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Συνάδελφοι-σες,
Σε σχέση με την οδηγία 72 όλα είναι ανοιχτά και στον αέρα (ιδιοκτησιακός διαχωρισμός – ISO),
Τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο, και για να πάνε τα πράγματα εκεί που θέλουμε, και όσον αφορά το μοντέλο που θα επιλεγεί, και όσον αφορά τις διασφαλίσεις που ζητάμε για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στη Μεταφορά και τη Διανομή, θα χρειαστεί να δώσουμε σκληρή μάχη.
Δυστυχώς όμως κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν αντιληφθεί όπως προαναφέραμε ότι όλα είναι «ανοιχτά».
Με την ασυνέπεια της Κυβέρνησης κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι εξελίξεις γύρω από την εναρμόνιση με την Οδηγία 72 μπορεί να είναι ολέθριες.
Στο 34ο Έκτακτο Συνέδριό μας, με συντριπτική πλειοψηφία, ως σοβαροί και υπεύθυνοι συνδικαλιστές αναλάβαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και για να τις κάνουμε πράξη πρώτοι εμείς θα είμαστε μπροστά.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
Με βάση αυτό και με σεβασμό στην διαφορετική άποψη σας καλούμε να διαφυλάξετε την ενότητα μας «ως κόρη οφθαλμού».
Να διαφυλάξετε την ενότητα (όχι από όσους έχουν διαφορετική άποψη γιατί δεν κινδυνεύει εξαιτίας αυτού του λόγου) αλλά από εκείνους που εντελώς ανεύθυνα και μικρόψυχα παρότι αντιλαμβάνονται τι ζημιά κάνουν σε αυτό που λέμε ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ της βάσης προς την ηγεσία του Συνδικάτου ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ γυρνάνε στους χώρους δουλειάς και επειδή δεν πέρασε η δική τους αδιέξοδη πρόταση, λες και δεν ξέρουν την αξία των λέξεων, μιλούν για προδότες και πουλημένους.

Συνάδελφοι-σες,
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν έχει ούτε προδότες ούτε πουλημένους.
Έχει ανθρώπους υπεύθυνους μαχητές της ζωής με αξίες, αρχές και ιδανικά που αγωνίζονται να κάνουν το καθήκον τους.
Δυστυχώς όμως, από ότι φαίνεται η δημοκρατία και ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη θέλουν μεγάλα κουράγια για να τα αντέχεις.
Στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αντιλαμβανόμενοι τι έρχεται και επειδή δεν μας περισσεύει κανείς απλώνουμε το χέρι στον κάθε συνάδελφο, στην κάθε παράταξη γιατί μόνο έτσι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου