Powered By Blogger

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΗ: Είναι καλά τα πάρκα Καραγκουλέ



Εχουν μεγάλη απόδοση τα 3 έτοιμα και άλλα 3 αδειοδοτημένα αιολικά πάρκα της εταιρείας BCI του επιχειρηματία Δ. Καραγκουλέ, γι' αυτό και η ΔΕΗ σπεύδει να τα αγοράσει όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της.
Θεωρώντας ότι η απόκτησή τους είναι ευκαιρία, θεωρεί λανθασμένη οποιαδήποτε αναφορά στο τίμημα της εξαγοράς χωρίς αυτό να συσχετίζεται με τον συντελεστή απόδοσης των πάρκων, που σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., Γιάννη Τσιπουρίδη, είναι σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο, καθώς για τα μεν έτοιμα πάρκα φτάνει το 25,03% και για τα υπό κατασκευή τα 33,7%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της θυγατρικής της ΔΕΗ, το τίμημα εξαγοράς για τα 3 πάρκα συνολικής ισχύος 24,65 MW που λειτουργούν ανέρχεται σε 17,38 εκατ. ευρώ, ενώ για τα άλλα 3 που έχουν αδειοδοτηθεί φτάνει τα 26,02 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το συνολικό κόστος για τη ΔΕΗ προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 139 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των δανείων που θα αναλάβει, του προϋπολογισμού κατασκευής και των ιδίων κεφαλαίων που θα δαπανήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου