Powered By Blogger

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Έναρξη των διαδικασιών για τη μεταβίβαση του συνόλου της δραστηριότητας της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής



Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 10:00 πμ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. και συζητήθηκε το παρακάτω θέμα της Η.Δ.:

1. «Έναρξη των διαδικασιών για τη μεταβίβαση του συνόλου της δραστηριότητας της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής καθώς και της δραστηριότητας του Διαχειριστή μη Διασυνδεδεμένων Νησιών σε μια κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ Α.Ε.» .

Μετά την απόφαση του Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και της Επιχείρησης, συμφωνήσαμε και αποτυπώθηκαν ομόφωνα στην απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. τα επίμαχα σημεία σχετικά με την εφαρμογή της Οδηγίας 72/2009 και τη Θυγατρική της Διανομής:

• Δημιουργείται Θυγατρική 100% ΔΕΗ Α.Ε. στην οποία θα περιέλθουν όλες οι δραστηριότητες της Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, τόσο της διαχείρισης του δικτύου όσο και της παροχής των υπηρεσιών δικτύου (λειτουργία, συντήρηση, ανάπτυξη, εξυπηρέτηση κλπ) στο σύνολο της χώρας, καθώς και οι δραστηριότητες του Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, που ασκούνται σήμερα από τη ΔΕΗ Α.Ε. Από αυτή τη Θυγατρική και μόνο θα ασκούνται στο εξής όλες οι σχετικές δραστηριότητες.
• Εγκρίθηκε η μεταβίβαση στην παραπάνω Θυγατρική εταιρία των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ Α.Ε. και των συναφών με αυτά απαιτήσεων και υποχρεώσεων, που ανήκουν στις παραπάνω δραστηριότητες, με την εξαίρεση των παγίων του Δικτύου, των ακινήτων και εγκαταστάσεων της διανομής, τα οποία θα παραμείνουν στην κυριότητα της Μητρικής ΔΕΗ Α.Ε.
• Το προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής και της Δ/νσης Διαχείρισης Νήσων καθώς και όποιο προσωπικό λοιπών Υπηρεσιών της ΔΕΗ Α.Ε. που θα ενταχθεί ή διατεθεί στη θυγατρική εταιρία, θα συνεχίσει την εργασιακή του σχέση με τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.
• Επισημάνθηκε η ανάγκη προσαρμογής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για την πλήρη εφαρμογή του νομικού διαχωρισμού της δραστηριότητας Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε.
• Το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. στην πορεία σύστασης της Θυγατρικής, με νεώτερη απόφασή του, θα εξειδικεύσει τις προτάσεις του σε συνεργασία με το Σ.Κ.
• Ως ημερομηνία κατά την οποία θα επενεργήσουν τα αποτελέσματα της Απόφασης ορίζεται η 31.12.2010.

Σημειώνουμε δε, ότι θα ισχύσουν οι ρυθμίσεις ΚΚΠ/ΔΕΗ, νομικό καθεστώς, προσλήψεις, ΕΣΣΕ κλπ.

Για το παραπάνω θέμα εκδόθηκε και κοινό Δελτίο Τύπου των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.

Το αντίστοιχο θέμα για τις διαδικασίες μεταβίβασης του συνόλου της δραστηριότητας της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.




Σημείωση: Η Οδηγία 72/2009 είναι δεσμευτική και υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Ήδη όλα τα υπόλοιπα κράτη έχουν επιλέξει το μοντέλο προσαρμογής τους. Η χώρα μας έχει καθυστερήσει. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 3η Μαρτίου 2011.

Το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. επέλεξε το ευνοϊκότερο για την Επιχείρηση και τους εργαζόμενους μοντέλο προσαρμογής στην Οδηγία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου