Powered By Blogger

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αρθούρος Ζερβός: Επεκταση Δραστηριοτήτων στο Εξωτερικό Εξετάζει η ΔΕΗ



Η ΔΕΗ εξετάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό με στόχο να αντισταθμίσει τις απώλειες στο μερίδιο αγοράς της στην εγχώρια αγορά, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Αρθούρος Ζερβός.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η απελευθέρωση της αγοράς σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα συρρικνωθεί στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «αν θέλουμε να διατηρήσουμε το μέγεθός μας θα πρέπει να επεκταθούμε σε άλλες αγορές».

Ο κ. Ζερβός υπογράμμισε πως η ΔΕΗ αναμένεται να κερδίσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή τεσσάρων υδροηλεκτρικών μονάδων στη Βοσνία και πως αναζητά να κλείσει παρόμοιες συμφωνίες στη Ρουμανία και στην Αλβανία, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για την Τουρκία.

Σημείωσε, επίσης, ότι η ΔΕΗ ενδιαφέρεται περισσότερο για την κατασκευή και ανάπτυξη μονάδων υδροηλεκτρικής ενέργειας και ΑΠΕ.

Αναφορικά με τα χρηματιστηριακά μεγέθη της Επιχείρησης, επανέλαβε το guidance για κέρδη προ φόρων ύψους 626 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2010, εκτίμησε πως το μέρισμα ενδέχεται να υποχωρήσει σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ευθυγραμμιζόμενο με τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ, ενώ εκτίμησε πως η αναμόρφωση των τιμολογίων ηλεκτρισμού δεν θα επηρεάσει τις πωλήσεις της Επιχείρησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ προέβλεψε υποχώρηση για το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά, στην χώρα μας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην ηλεκτροπαραγωγή η πτώση θα φτάσει το 20% την επόμενη τριετία εξαιτίας της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου