Powered By Blogger

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μοναδικός Μέτοχος της ENDESA Hellas ο Όμιλος Μυτιληναίος

Σε συνέχεια της από 17.03.2010 ανακοίνωσης σχετικά με την εξαγορά του 50,01% της ΕNDESA HELLAS που κατείχε η ENDESAS.A, η Διοίκηση της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.- ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι νομικές διαδικασίες και ο Όμιλος καθίσταται πλέον ο μοναδικός μέτοχος στην ΕNDESA HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε, ως είχε προκαθοριστεί, σε €140 εκατ. και καταβάλλεται τμηματικά έως την 1η Ιουλίου 2012. Ταυτόχρονα, η ENEL GREEN POWER, θυγατρική της ENDESA S.A εξαγόρασε 4 μονάδες ΑΠΕ του χαρτοφυλακίου της ΕNDESA HELLAS, συνολικής ισχύος 15 MWέναντι του τιμήματος των €20 εκατ.

Έτσι, μετά την απόκτηση του 100% της ΕNDESA HELLAS, ο Όμιλος Μυτιληναίος καθίσταται ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με ενεργειακό χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 1,2 GW από θερμικές μονάδες σε λειτουργία έως το 2011, καθώς και πάνω από 1.000MW ΑΠΕ σε λειτουργία ή σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου