Powered By Blogger

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Και Επισήμως Ζητά η Τρόικα την Πώληση του 40% των Μονάδων της ΔΕΗ



Και επισήμως ζήτημα πώλησης του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες έθεσε σήμερα η τρόικα κατά τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κων. Μαθιουδάκη,μέσω προσαρτήματος στο Μνημόνιο που προβλέπει την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της Επιχείρησης.

Ο κ. Μαθιουδάκης ανέφερε ότι η απάντηση που δόθηκε στην τρόικα ήταν πως αυτή η πρόταση δεν βρίσκει σύμφωνη την ελληνική κυβέρνηση καθώς και ότι υπάρχουν τεχνικά και ουσιαστικά προβλήματα για την εφαρμογή της.

Από τις διαπραγματεύσεις διαφαίνεται ότι το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν αποκλείει άλλες λύσεις πέρα από την πώληση μονάδων που θα οδηγήσουν πάντως στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Από την πλευρά της, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε σημερινή, οξύτατη ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι «κύριοι της ΤΡΟΪΚΑ που συζητούν σήμερα με την Ελληνική αντιπροσωπεία έθεσαν θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων» και προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις «παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις», προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Είχε προηγηθεί χθες το βράδυ συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, με αντικείμενο ακριβώς τις πληροφορίες που φέρουν την Κομισιόν να πιέζει για πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ σε ιδιώτες, προκειμένου να απελευθερωθεί η αγορά.

Ο υπουργός, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ανέφερε στη χθεσινή συνάντηση ότι τέτοια πρόταση δεν έχει τεθεί σε πολιτικό επίπεδο και ότι η θέση της κυβέρνησης είναι αυτή που έχει εκφράσει και το ΥΠΕΚΑ, δηλαδή αρνητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου