Powered By Blogger

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε η Ηλεκτρική Διασύνδεση Τουρκίας-Ευρώπης



Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η σύνδεση του τουρκικού δικτύου ηλεκτρισμού με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, μέσω των γραμμών υπερ-υψηλής τάσης της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, αναφέρει ο ΔΕΣΜΗΕ, ο οποίος τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή καθιστά την χώρα μας ενεργειακό κόμβο στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η δοκιμαστική περίοδος της διασύνδεσης θα διαρκέσει 12 μήνες και περιλαμβάνει αρχικά έναν μήνα δίχως εμπορικές ανταλλαγές και σε δεύτερη φάση την συμπερίληψή τους. Με τον τρόπο αυτό επεκτείνεται προς ανατολάς το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό δίκτυο που φτάνει πλέον από τον Ατλαντικό ως τη Μέση Ανατολή. Το όλο εγχείρημα της διασύνδεσης εποπτεύεται από τον ευρωπαϊκό διαχειριστή, ENTSO- E και την πρώην UCTE ( Union for the Coordination of Transmission Electricity).

Ο ΔΕΣΜΗΕ υπογραμμίζει την ελληνική συμμετοχή, αφού η ΔΕΗ κατασκεύασε γραμμές υπερ-υψηλής τάσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μήκους 200χμ, ενώ ο ίδιος ο Διαχειριστής συμμετείχε στην κατάρτιση των απαραίτητων μελετών και παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου