Powered By Blogger

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Προς Ανοικτό Διαγωνισμό η ΔΕΗ για το Φωτοβολταϊκό Πάρκο στην Κοζάνη



Η διοίκηση της ΔΕΗ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ανοικτό διαγωνισμό για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, παρά σε απευθείας ανάθεση σε αμερικανική εταιρεία, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού ομίλου βρέθηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες ώστε να προσπαθήσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία, αλλά τελικά τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή και ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε ανοικτή διαδικασία. Όπως τονίζει σε άρθρο της η Καθημερινή, η απόφαση της ΔΕΗ ελήφθη μετά από εξέταση του φακέλου και εξαιτίας των αντιδράσεων των εγχώριων επιχειρηματιών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Α. Ζερβός, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο έργο, αφού αφενός θα τονίσει την στροφή της ΔΕΗ προς πιο πράσινες κατευθύνσεις και αφετέρου θα ενισχύσει την απασχόληση στην πολύπαθη περιοχή της Κοζάνης. Για αυτό το λόγο άλλωστε το σχέδιο περιλαμβάνει και την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλιακών κυψελών εκτός από το ίδιο το πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου