Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010
Ξεκινά Eξαγορές στον Tομέα των ΑΠΕ η ΔΕΗ
Το χαρτοφυλάκιο εταιρειών που ελέγχουν αιολικά πάρκα υπό λειτουργία και ανάπτυξη στην Πελοπόννησο εξαγοράζει η ΔΕΗ, σε μία προσπάθεια να βρεθεί εγγύτερα στην υλοποίηση του στόχου της προσθήκη 223 μεγαβάτ από ΑΠΕ εντός της επόμενης τριετίας. Επιπλέον, ερευνά τις βαλκανικές αγορές με στόχο να αποκτήσει μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς.
Η εξαγορά εταιρειών όπως η Αιολική Ζάρακα, το Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι κ.α., οι οποίες συνδέονται με την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων BCI, έχει ήδη αποφασιστεί από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Το χαρτοφυλάκιο, κατά πληροφορίες που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν πλήρως, περιλαμβάνει αιολικά πάρκα ισχύος 25 μεγαβάτ σε λειτουργία καθώς και ανάλογης ισχύος έργων στον τομέα της αιολικής ενέργειας, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες φάσης ανάπτυξης.
Η δε συνολική επένδυση για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει προσδιοριστεί μεταξύ 100 και 120 εκατ. ευρώ
Αν και συνεδρίασε, ωστόσο, σχετικά με το θέμα το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής, απόφαση δεν ελήφθη, καθώς ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε σχέση με το κόστος.
Η εγκατεστημένη ισχύς σε ΑΠΕ της θυγατρικής της ΔΕΗ είναι της τάξης των 123 μεγαβάτ, εκ των οποίων τα 62 σε αιολικά πάρκα και τα 61 σε μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς.
Επιπλέον, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει δρομολογήσει την κατασκευή στην Μεγαλόπολη ενός εκ των μεγαλύτερων στην Ευρώπη φωτοβολταϊκών πάρκων με ισχύ της τάξης των 50 μεγαβάτ.
Η εταιρεία στοχεύει να προσθέσει περί τα 223 μεγαβάτ στην επόμενη τριετία. Αυτήν, δε, την περίοδο βρίσκονται σε διάφορες φάσεις κατασκευής αιολικά πάρκα ισχύος 46 μεγαβάτ, μικροί υδροηλεκτρικοί σταθμοί ισχύος 4 μεγαβάτ, το ισχύος 6,5 μεγαβάτ υβριδικό έργο της Ικαρίας, φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος άνω των 50 μεγαβάτ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να αναπτυχθούν γεωθερμικά πεδίο σε Λέσβο, Νίσυρο, Μέθανα και, βεβαίως, στην Μήλο.
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξετάζει και εξαγορές μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών σε γειτονικές χώρες, ενώ το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου