Powered By Blogger

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Νέο αεριοστρόβιλο θα εγκαταστήσει η ΔΕΗ στο εργοστάσιο Σορωνής στη Ρόδο, μετά και τη βλάβη που υπέστη ο FIAT πριν από μερικούς μήνες.



Στις 10 Νοεμβρίου η ΔΕΗ υπέβαλε προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη χορήγηση άδειας παραγωγής για καινούργια κινητή αεριοστροβιλική μονάδα. Η νέα μονάδα θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας, με καύσιμο πετρέλαιο ντίζελ καθαρής ισχύος 20-25 μεγαβάτ σε συνθήκες 150. Η νέα μονάδα θα τοποθετηθεί σε αντικατάσταση του Αεριοστρόβιλου 2 (FIAT) που βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.
Η αίτηση της ΔΕΗ δημοσιοποιήθηκε ώστε να κατατεθούν τυχόν ενστάσεις και αντιρρήσεις εντός 15 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος.
Η τοπική κοινωνία υποδέχθηκε θετικά την αντικατάσταση του αεροστρόβιλου, καθώς εδώ και καιρό οι κάτοικοι πίεζαν για καινούργιο μηχάνημα νέας τεχνολογίας.
Ο αεριοστρόβιλος FIAT είχε υποστεί σημαντική ζημιά στις αρχές του καλοκαιριού με αποτέλεσμα να φέρει στην κόψη του ξυραφιού την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών. Το μηχάνημα ήταν πολύ παλιό, 40 ετών, και η ΔΕΗ αποφάσισε πως τελικά ήταν πιο συμφέρουσα η αντικατάστασή του σε σχέση με την επισκευή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου