Powered By Blogger

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Πώληση των ανεκμετάλλευτων λιγνιτικών αποθεμάτων



Πώληση των ανεκμετάλλευτων λιγνιτικών αποθεμάτων προκειμένου να δοθεί πρόσβαση σε ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς στο συγκεκριμένο καύσιμο, ζητά η ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να μην υποχρεωθεί η ΔΕΗ να πουλά τη λιγνιτική της παραγωγή στους ανταγωνιστές της.

«Λιγνίτες και λιγνιτική παραγωγή ειδικά σε μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο στην τιμή κόστους για να οικονομάνε οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες, εμείς δε δίνουμε και όποιος το κάνει, να ετοιμάζεται εκτός των άλλων να πάει φυλακή», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ και καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει τις σχετικές συστάσεις της τρόικας.
Αναφορικά εξάλλου με τις οφειλές προς την επιχείρηση, τονίζει ότι «Όποιος αφήνει μια σειρά επιχειρηματίες (αλλά και Δημόσιες Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Υπουργεία) ανενόχλητους, να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς που οφείλουν στη ΔΕΗ και να συσσωρεύονται χρέη εκατοντάδων εκ. ευρώ, την ώρα που τον μεροκαματιάρη τον αφήνουν χωρίς ρεύμα, να αναλογισθεί τις προσωπικές του ευθύνες για τη ζημιά που υφίσταται η Επιχείρηση του ελληνικού λαού και η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου